Kakusho
this site the web

Shiki



Upozornění:
Toto anime je až od 15. Je často drastické a není pro slabší povahy. To samé může platit pro výpis děje anime. Článek může (a bude) obsahovat spoilery, vyzradí zápletku a možná vám řekne i to, jak anime skončilo...


Děj:

Do malé vesnice jménem Sotoba se přistěhuje do obrovského, nově postaveného sídla rodina jménem Kirishiki. Brzy začnou umírat lidé a to ve velkém. Začne to dívkou jménem Megumi, která se chce s rodinou seznámit a ztratí se. Nakonec ji najdou lidé v lese, ještě živou, ale velice bledou a nějak... omámenou. Zavolají doktora a ten si myslí, že je to anémie. Rodičům oznámí, že bude dívka v pořádku, ale její stav se nelepší a Megumi nakonec umírá. Milovala kluka jménem Natsuno, který ale její lásku neopětoval. Vesnice ho nijak nezajímala, nedávno se přistěhoval a snažil se z ní co nejdříve dostat pryč. Po Megumině smrti má ale Natsuno menší výčitky svědomí a o Megumi se mu neustále zdá. Má z ní noční můry, vidí ji přicházet před jeho pokoj v noci, cítí, jak ho sleduje a podobně. Postupem času už nemůže doma spát a tak přespává u svého jediného kamaráda, Torua.
Doktor Toshio má mezi tím mnoho práce. Lidé umírají jeden za druhým a mu se nedaří zjistit proč. Může za to vždy anémie, jenže ne z nedostatku železa, ale z nedostatku krve. Pacienti však nemají žádné vnější ani vnitřní krvácení. Začíná to anémií, otupělostí, vypadají jako zhypnotizovaní. Maximálně po 4 dnech vždy zemřou. Nejdříve si myslí, že je to epidemie, postupem času však toto tvrzení vyvrátí. Pomáhá mu jeho přítel a mladý kněz Seishin, který rád píše různé příběhy a to i ty strašidelné.
Natsuno má podezření, že Megumi vstala z mrtvých. Jednou, když spal u Torua vejde do Toruova pokoje i Megumi. Chce se Natsunovi pomstít a tak kousne Torua do krku. Natsuno si myslí, že se mu to opět zdálo, ale po několika dnech Toruo umírá na tu stejnou "nemoc" jako spousta lidí z vesnice. A Natsuno ví, že za to může negumi a že se z ní stala nemrtvá. Společně s meguminou kamarádkou Kaori a jejím bratrem Atsunou se nakonec rozhodnou vykopat Meguminin hrob, aby zjistili, jestli je nebo není nemrtvá. Megumino tělo tam opravdu není a ještě na ně zaútočí další nemrtvý. Odhalí, že za to může nedávno přistěhovalá rodina a také to, že jsou to upíři. Podle filmů zjistí, jak se jim bránit a rozhodnou se, že je budou zabíjet, protože nikdo jiný s tím nic nedělá.
Za mladým knězem Seishinem chodí přistěhovaná malá dívka jménem Sunako, která miluje jeho příběhy. Má prý alergii na ultrafialové záření a tak za ním chodí jen v noci. On její tajemství brzy odhalí a dokonce jí to i řekne, ale v jejich vztahu se nic nezmění. Malou dívku si velice oblíbí, dokonce tak, že se nakonec rozhodne jít za ní i do jejich domu, kde slouží jako zákusek pro jejich "vlkodlaka", ale dělá to dobrovolně.
Doktor Toshio přijde na stejnou věc, ale ví, že by mu nikdo nevěřil. Když to dostane i jeho manželku, nechá ji v nemocnici i mrtvou a čeká, jestli se z ní stane nemrtvá. Ta se z ní opravdu stane. On na ní následně zkouší různé pokusy, jak je zneškodnit a na konec ji zneškodní jediným způsobem - vrazí jí kůl do srdce.
Dostanou i Natsuna a to jeho přítel Toruo. Natsuno se mu prostě nedokáže bránit. Jeho noví přátelé Kaori a Akira se ho snaží zachránit, ale jeho otec jim to nepovolí. Nesnáší náboženství, proto ustavičně strhává všemožné amulety a kříže, co mu dávají do pokoje. Natsuno nakonec zemře a jeho otec se z toho zblázní. Dostanou i jeho ženu, která však mu napíše, že od něj odešla.
Vrátí se Natsuno a to jako vlkodlak (spešl druh upíra nebo tzv. Shiki, jak je pojmenoval mladý kněz, který nemusí sát krev a může chodit za světla) a pomáhá doktorovi zabíjet upíry.
Doktorovi se nakonec podaří rodinu Kirishiki odhalit vesničanům a tak začne hromadné vraždění. Nakonec se jim to podaří, ale vesnice skončí v plamenech, kvůli požáru.

Moje hodnocení:

Já si prostě umím vybrat anime, no :D Šla jsem do toho s tím, že jsem moc nevěděla, o čem to je a to bylo ještě lepší. Klasicky mě to dostalo. Nejdřív to vypadalo jako nějaká kriminálka, epidemie, ok. Pak z toho vylezli upíři, to bylo ještě lepší :D Opět se netřpitili, byli to klasičtí upíři. Občas to bylo i celkem strašidelné, takže paráda! :D Ale vážně jen pro silnější povahy, vůbec se s tím nemazlí, takže pozor... Jediné, co mi vadilo, bylo to, jak byly nakreslené postavy... Ty jejich vlasy děs... Jeden borec byl dokonce tak hnusnej, že vždycky když jsem ho tam viděla, tak se mi z něj chtělo blít (byla to asi pointa, měl odpornou povahu...). Ale na druhou stranu opět hromada velice zajímavých postav se zajímavým charakterem, takže taky bezva. Děj byl chytlavý, opět jsem to zmákla za 2 až 3 dny (jeden díl jsem viděla pár týdnů před tím, pak jsem nemohla najít pokračování...)
Jinak když jsem hledala obrázky, opět mega makačka... Takovou hromadu yaoi jsem ještě neviděla. Ono si tvůrci sami naběhli v některých případech, postavy se dají skvěle párovat, takže toho yaoistky hned využívají, že...

Jinak dívala jsem se na to opět na stránce Shirai.cz, opět registrace, ale paráda, české titulky, co víc si přát. Mám to i v komplu od Cam :D

Taakže, hodlá se na to někdo mrknout? Už jste to viděli? Huh? :D

0 komentářů :

Okomentovat

 

W3C Validations

-