Kakusho
this site the web

Fullmetal Alchemist: Brotherhood




Děj: (pozor, může obsahovat vyzrazení zápletky i konce!!!)

Edward Elric se stane nejmladším státním alchimistou. Se svým mladším bratrem Alphonsem tak pracují pro stát. Mají však své tajemství, za které by mohli být velice nepěkně odsouzeni, protože porušili základní alchymistické pravidlo.
Děti brzy opustil otec. Zůstali jen s matkou. Dost často se bavili tím, že četli otcovy knihy o alchymii a kousky, které se naučili ukazovali pak matce. Ta je v tom podporovala a neustále prohlašovala, že jsou pravými syny svého otce. Jenže pak jejich matka náhle zemřela a chlapci zůstali sirotky. Jejich otec se neukázal a tak žili u jedné hodné staré paní, společně ještě s Winry, jejíž rodiče zemřeli za války v Isbalanu.
Po nějaké době se rozhodli porušit základní pravidlo a to zákaz lidské transmutace. Chtěli vrátit své mrtvé matce život. To se jim však nepovedlo. Místo matky transmutovali jakousi zrůdu. V alchymii platí též rovnocenná výměna, takže při transmutaci přišel Ed o nohu a Al dokonce o celé tělo. Zoufalý Ed upevnil Alovu duši na brnění, které stálo poblíž. To ho stálo ruku, ale oba bratři žili. Edovy chybějící končetiny nahradí automail, pokročilé kovové implantáty, se kterými se za půl roku naučí fungovat.
Začne se o ně zajímat vláda, protože se dozví, že jsou dobří v alchymii. Navštíví ho státní alchymista Roy Mustang, který se dokonce dozví o jejich minulosti a který jim poví o zájmu armády, která chce využít jejich služby. Ed nakonec souhlasí, složí zkoušky a stane se státním alchymistou.
Tohle už nečtěte, pokud nechcete přijít o překvapení a pokud jste to ještě neviděli celé a vidět to chcete...
Ed s Alem společně pak řeší spoustu různých případů jako státní alchymisté, všechny pak mají nějaký význam v komplikovaném ději. Celou dobu se snaží najít způsob, jak vrátit dopořádku svá těla, zabývají se též nesmrtelností a tak se dostanou ke kameni mudrců. Ten podle pověstí slibuje nesmrtelnos a obrovskou sílu, které by mohli využít k vrácení těl. V jednom z případů se také setkají s homonculy, což jsou vlasně "lidé" s kamenem mudrců v těle, takže není moc smadné je zabít, dokážou se regenerovat, nestárnou a mají další všemožné vychytávky. Později se také dozví, že Vůdce, vládce jejich země Amestris je také homonculus a že většina výše postavených je s ním spolčena. Také to, že kameny mudrců se vyrábí z lidí a hojně je vyrábí právě vláda, dál že obrovský masakr v Ishbalu byl zmanipulovaný, aby tam zemřelo co nejvíce lidí a několik dalších válek na hranicích ke na tom stejně. Že Vůdce z míst, kde umírají lidé tvoří velký transmutační kruh se středem v Centralu, kde je vláda. Také zjistí, že to všechno má pod palcem tzv. Otec, který vytvořil homonculy a který chce vytvořit obrovský transmutační kruh k tomu, aby se stal bohem. Dozví se o minulosti tohoto Otce od svého otce, se kterým se shledají a o všem, co s tím má jejich otec společného. Spolčí se proti plánu vlády s Royem Mustangem, jeho podřízenými, dalším alchymistou Armstrongem a jeho sestrou, se svou učitelkou, dokonce ishbalanem Scarem, který původně alchymisty vraždil, malou holčičkou May Chang , která ovládá alkemii z Xingu (spešl alchymie), sousední země Amestris a s doktorem Marcohem, který musel původně vyrábět kameny mudrců pro vládu a teď před ní utíká. Společně s dalšími lidmi se jim nakonec úspěšně podaří vyhrát, je tam pěkný happy end, i když to tedy moc nevypadalo, porazí Otce, Vůdce zabijí, zbaví se homonculů a ještě se podaří vrátit Alovo tělo za to, že se Ed vzdá své alchymie a Ed získá zpět svou ruku. Nohu ale ne. Ed si konečně vezme Winry, mají krásné dětičky a všichni jsou spokojení. Vůdcem se stane Roy Mustang a stát si tak může žít v klidu a pohodě.

Moje hodnocení:

I když tyhlensty bojovačky nejsou vůbec můj styl, tím, že to bylo spíš fantasy a taky že to mělo tak chytlavý děj (i když to z toho popisu děje moc nejde poznat...) mě to ale dostalo. Navíc se tam hodně zabývali i jednotlivými postavami, které měly propracovaný charakter. Všechno to do sebe parádně zapadalo. Nejvíc mě dostalo to, jak si tvůrce všimá všech detailů. Tak do detailů zpracovanou věc jsem ještě někdy neviděla. Každá kravina tam je, normální člověk by ne to zapomněl nebi se na to vybodnul. Dlouhé nehty na Alově těle u Pravdy, šrouby či co, které tam Edovi zůstaly i po tom, co získal zpět svou ruku a podobně... Takovýhle věcí si u fantasy většinou lidé vůbec nevšijímají, si řeknete, je to kouzlo (i když oni to jen ošmelili) a tím to končí... Navíc to je nádherně nakreslené, takže co víc si přát.

Moje oblíbené scény:

Jak si z Eda pořád dělají srandu, že je malej a vyjede tam vždycky jeho naštvaná zjednodušená verze :D.
Jak se Mustangovi všichni smějí, když ho někdo schválně poleje vodou, aby nemohl bojovat a on prohlásí: "Co si myslíte, že jsem?!! Mokrá sirka?!!!"
Jak naštvaná Winry po Edovi vždycky hodí francouzskej klíč.
Jak Roy oslepne, to je taky parádní scéna (ok, žeru ho celýho...).
Jak Armstrong vždycky exhibačí a ukazuje svaly.
Jak Ed nesnáší mlíko, a i když mu všichni tvrdí, že kvůli tomu je malej, tak se ho stejně nenapije.
Jak Armstrong vytesal do protivníkova kladiva svou svalnatou podobiznu.
Žeru tu minipandu.
Celou existenci Hughese... A pěkně mě štve, že mi ho zabili hned na začátku!
No je toho hodně...
Dívala jsem se na to na Shirai.cz, musí te se tam registrovat. Pár dílů tam chybí nebo nefunguje či co, na ty jsem se dívala na nějaké jiné stránce, ale nemám historii, mám smazanej kompl, takže...

Takže co vy? Už jste to viděli? Chystáte se na to? Co na to říkáte? Koho jste si oblíbili?

0 komentářů :

Okomentovat

 

W3C Validations

-