Kakusho
this site the web

Dango recept

Zřejmě se mi vrací alergie na mléko. Proto jsem v poslední době velice šťastná, když narazím na recept, který tuhle surovinu neobsahuje. Naštěstí většina japonských receptů tohle splňuje. Navíc tohle se hodí i pro bezlepkáře, pokud se nemýlím. Navíc recept obsahuje pouze tři suroviny.


Ingredience

  • 100g mouky z lepkavé rýže (na mochi těsto, najdete ji v nějaké asijské komunitě, korean shopu, v Brně chodím na Olomouckou)
  • 150 g soft/silk tofu - nejde to z toho normálního tvrdého, silk tofu prodávají v krabičkách třeba i v Tescu v části s asijskými potravinami, ale je strašně drahé, ale, pokud už zajdete třeba na asijskou tržnici (kde najdete i tu mouku), řekněte si, že chcete tofu. Prodají vám jejich vlastnoručně udělané a podle vlastních zkušeností stojí kostka - cca 300 g nějakých 20 korun a je to nejlepší tofu, co jsem kdy jedla a právě to je vhodné na dango
  • 1 lžička práškového cukru

Na potření:

  • anko - pasta z červených fazolí
  • pokud nemáte anko, potřete dango něčím sladkým, co máte doma, já tam dávala třeba marmeládu, myslím, že někteří tam dávají i třeba nutelu a podobně, vyzkoušíte, uvidíte

Postup:

V míse smícháme cukr a rýžovou mouku a přidáme tofu. Hněteme, dokud se všechno nespojí v krásné těsto, připomíná to trochu modelínu. Těsto by mělo být tvrdé jako ušní lalůček O.o., nemělo by se moc lepit na prsty. Z těsta vytvarujeme 12 kuliček, které následně dáme do vřící vody připravené v hrnci a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Po tom, co vyplavou, vaříme další 1-2 minuty (z vlastní zkušenosti spíš tu minutu), pokud vaříte poprvé, jednu zkuste rozpůlit, měla by být celá uvařená, pokud bude vevnitř ještě bílá jako původní těsto, vařte zbytek ještě chvilku.
Kuličky zceďte a až budou dostatečně studené, abyste se nespálili, napíchejte je po třech na přepůlené špejle.
Dango následně smažte na rozpálené pánvi potřené kapkou oleje a to ze všech stran do zlatova.
Nakonec potřete anko. Lépe to chutná ještě za tepla.
Bohužel se to špatně skladuje, Rýžová mouka brzy vysychá, takže dango další den není tak dobré.

0 komentářů :

Okomentovat

 

W3C Validations

-